Mandelpotatissoppa med forellrom och gräslök

Serverar: 6 portioner

Tid: 30 minuter

Passar bra till buffébordet, god både varm som kall.

Ingredienser

  • 300 g mandelpotatis (skalad)
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk smör
  • 4 dl hönsbuljong
  • 2 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Några droppar tryffelolja
  • Till garnering
  • Sik- eller forellrom
  • Finhackad gräslök
  • Instruktioner

    1. Tärna potatis, skala och hacka lök och vitlök. Fräs allt i smör utan att det tar färg.
    2. Häll på buljongen och koka soppan på svag värme i 20 minuter. Mixa slätt med stavmixer. Späd med grädde och mjölk till lagom konsistens. Salta och peppra.
    3. Häll upp i små koppar, toppa med lite tryffelolja och garnera med rom och gräslök.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben