Mandeltårta med choklad och apelsinkräm

Serverar: 1 portioner

En riktigt snabb tårtbotten som gräddas på 4 minuter i mikrovågsugnen. Mjuk botten med syrlig apelsinkräm, som du gör lätt genom att vispa créme fraiche.

Ingredienser

  • 100 g mandelmassa
  • 1 msk kakao
  • 2 ägg
  • Apelsinkräm
  • 2 dl créme fraiche
  • 1 dl socker
  • Rivet skal av 1 apelsin
  • 1 msk pressad apelsin
  • Garnering
  • 1 apelsin
  • 1 dl vatten
  • ½ dl socker
  • Instruktioner

    1. Fördela mandelmassan i en matberedare eller riv den på ett rivjärn. Blanda med kakao och tillsätt äggen ett i taget. Lägg ett bakplåtspapper på en tallrik som är 20-22 cm i diameter innanför kanten. Häll på smeten och bred ut. Kör på 750W ca 4 minuter.
    2. Du kan också baka bottnen i ugn på 175 grader ca 15 minuter. Känn mer fingertopparna att den stannat. Låt svalna. Dra bort papperet.
    3. Vispa samman ingredienserna till apelsinkrämen med en elvisp, tills krämen är tjock och fluffig. Bred ut den över den avsvalnade botten.
    4. Strimla apelsinskalet och koka ca 5 minuter i vatten och socker. Skär ut hinnfria apelsinklyftor. Garnera med klyftorna och apelsinskalstrimlor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben