Mangocheesecake med vit choklad

Serverar: 10-12 portioner

Exotiska frukter ger smak åt en len cheesecake med vit choklad.

Ingredienser

  • 10 digestivekex
  • 75 g smör
  • ½ dl kokosflingor
  • Fyllning
  • 400 g Philadelphiaost
  • ½ dl socker
  • 200 g vit choklad
  • 2 dl vispgrädde
  • 150 g mango (fryst går bra)
  • 2-3 passionsfrukter
  • Instruktioner

    1. Smula eller mixa kexen fint. Tillsätt smält smör och kokos och blanda till en smulig massa. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter.
    2. Rör Philadelphiaost och socker slätt. Hacka chokladen fint och smält den över ett vattenbad. Blanda ner Philadelphiaostblandningen i chokladen till en jämn smet. Vispa grädden och vänd försiktigt ner den i smeten.
    3. Skär mangon i cm stora kuber och fördela dem i pajskalet. Täck med fyllningen och låt stå i kyl i ca 4 timmar.
    4. Toppa med passionsfrukt vid servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben