Mangochutney-kola med vit choklad

Serverar: 35 portioner

Mycket goda och annorlunda kolor där sötman möter hettan. Resultatet blir i mitt tycke perfekt sega kolor som smälter i munnen.

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 1 dl socker
  • 1 dl vispgrädde
  • 0,5 dl ljus sirap
  • 1 dl mango chutney, Santa Maria Orginal
  • 0,5 tsk salt
  • 100 g vit choklad, hackad
  • Instruktioner

    Smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker, grädde, sirap, mangochutney och salt. Koka upp tills termometern visar 130 grader. Rör om ofta då mango chutneyn gör att kolan lätt bränner fast. Ta kastrullen från värmen. Tillsätt den hackade chokladen och rör om tills den smält. Klicka i smeten i ischokladformar och låt stelna

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben