Mannagrynskaka

Serverar: 1 portioner

En härligt krämig och lätt kaka. Perfekt som en spontan efterrätt, dessutom svår slagen. Extra gott blir det om man gör kakan i en något mindre form än de vanliga med löstagbar kant. Det blir lite mer kladdigt! Gott tillbehör; grädde, vanlijsås eller glass

Ingredienser

  • 150 g margarin/smör
  • 2 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 2½ dl vetemjöl
  • 1 dl mannagryn
  • Färska eller frysta bär
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Smöra och bröa en rund kakform. Rör ihop margarin och socker tills den blir krämig. Rör sedan ner ägget och tillsätt sedan vetemjölet och mannagrynen.
    3. Tryck ut degen jämt i formen och tyck ner färska/frysta bär. Grädda sedan kakan i ugnen i 30-35 minuter (om du gör i en mindre form kan det ta längre tid, prova dig fram tills kakan känns lagom torr).

    Liknande recept

    Kommentarer (5)

    minikocken 28 mars 2008

    Sjukt grymt god kaka, den räddade kvällen! Tack!

    EbbaP 31 mars 2008

    Den ser ut såhär i en lite mindre form.

    RazorTongue 27 februari 2012

    Åh! Den var ättegod! Rekommenderar den varmt! Jag hade i en tesked vaniljsocker också i min kaka. Hade i ett halvt paket frysta blåbär och hallon. Nästa gång ska jag testa att smaksätta den med kanel, och ha i antingen äppelbitar eller äppelklyftor. Ska testa med kokos och ananas någon gång också. En kul kaka att experimentera med, helt klart!

    RazorTongue 27 februari 2012

    Jättegod skulle det ju stå. J:et föll bort. *suck*

    Tesslatess 31 mars 2012

    Helt underbar, använde svarta vinbär, hallon och jordgubbar i kakan, och den serverades med färska jordgubbar och en fruktglass. SÅÅÅÅ GOTT!!!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben