Mannagrynskaka med hallon

Serverar: 12 portioner

En superenkel kaka som älskas av alla. Byt gärna ut bären mot t ex jordgubbar, blåbär eller björnbär. Och varför inte krydda med 1 tsk kardemumma? Kan varieras på många olika sätt. Laktosfri och äggfri.

Ingredienser

  • 200 g mjölkfritt smör, smält
  • 2 msk vetemjöl
  • 400 g mannagryn
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 5 dl växtbaserad yoghurt eller mjölk, t ex sojayoghurt, havreyoghurt, sojamjölk- eller havremjölk
  • 2½ dl socker
  • 250 g frysta hallon
  • Servering
  • Eventuellt vispad grädde, gärna smaksatt med amaretto
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Blanda ihop vetemjöl, mannagryn, bakpulver och vaniljsocker i en bunke. Vispa i en annan bunke ihop yoghurt/mjölk och sockret. Vispa nu ner yoghurtblandningen och det smälta smöret i mjölblandningen. Låt smeten stå och svälla i 15 minuter.
    3. Smöra och mjöla en springform, ca 26 cm i diameter.
    4. Vispa smeten lite lätt och häll sedan ner den i bakformen. Strö över de frysta hallonen och pressa ner dem något i smeten. Grädda kakan i 30-40 minuter. Känn efter med en sticka, den ska vara helt torr.
    5. Ät kakan som den är eller servera den med lättvispad grädde, gärna smaksatt med amaretto.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben