Mannagrynskaka med hallon

Serverar: 12 portioner

En superenkel kaka som älskas av de flesta! Byt gärna ut bären mot t ex. jordgubbar, blåbär eller björnbär. Och varför inte krydda med 1 tsk kardemumma? Laktosfri och äggfri.

Ingredienser

  • 200 g mjölkfritt smör, smält
  • 2 msk vetemjöl
  • 400 g mannagryn
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 5 dl växtbaserad yoghurt eller mjölk, t ex sojayoghurt, havreyoghurt, sojamjölk eller havremjölk
  • 2½ dl socker
  • 250 g frysta hallon
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Blanda ihop vetemjöl, mannagryn, bakpulver och vaniljsocker i en bunke. Vispa i en annan bunke ihop yoghurt/mjölk och sockret. Vispa nu ner yoghurt/mjölkblandningen och det smälta smöret i mjölblandningen. Låt smeten stå och svälla i 15 minuter.
    3. Smöra och mjöla en springform, ca 26 cm i diameter. Vispa smeten lite lätt och häll sedan ner den i bakformen. Strö över de frysta hallonen och pressa ner dem något i smeten.
    4. Grädda kakan i 30-40 minuter. Känn efter med en sticka, den ska vara helt torr.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben