Marabou Premium-terriner

Serverar: 6 portioner

Kladdig, kladdigare och kladdigast! En dröm för chokladälskaren är denna ljuvliga skapelse!

Ingredienser

  • 2 ark filodeg
  • 2 msk smör, smält
  • 2 dl vispgrädde
  • 125 g Marabou Premium 70 %
  • 125 g Marabou mjölkchoklad
  • 1 ägg
  • 30 g smör
  • 6 muffinsformar
  • Servering
  • Vispad grädde eller vaniljglass
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Pensla filodegsarken med smält smör. Dela arken i mindre bitar och klä insidan av muffinsformarna med dem. Förgrädda i ca 3 minuter.
    3. Sänk ugnsvärmen till 100 grader.
    4. Bryt ner premium choklad och mjölkchokladen i bitar i en skål. Koka upp grädden, häll den över chokladen och låt smälta ihop. Vispa i ägg och smör. Häll blandningen i filodegsformarna. Grädda i ca 15 minuter. Terrinerna är ganska lösa nu men sätter sig när de får svalna.
    5. Vispad grädde eller vaniljglass är gott till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben