Maräng tårta 2

Serverar: 1 portioner

Lite anorlunda tillagning och med smörkräm istället för chokladkräm

Ingredienser

  • 4 äggvitor
  • 3 dl strösocker
  • 4 droppar ättikssprit
  • 3 dl rice crispies
  • 3 dl grädde
  • Smörkräm
  • 4 äggulor
  • 1 dl socker
  • 1 dl grädde
  • Instruktioner

    1. Vispa äggvitor, socker och ättikan till styv maräng. Vänd försiktigt ner Rice crispies.
    2. Grädda i en långpanna, klädd med bakplåtspapper, i 125 ° i mitt i ugnen 1,5 timme.
    3. Kräm: Sjud upp på svag värme under omrörning, till krämen tjocknar.
    4. Ta bort från värmen och vispa ner 125 g smör. Ställ på avsvalning.
    5. Dela märängbotten, bred den kalla krämen över och toppa med grädde, lägg den andra halva över.

    Liknande recept

    4.4
    40 min
    6-10
    7
    3.8
    2 h 30 min
    6-8
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben