Marängbitar

Serverar: 20-24 portioner

Goda marängbitar med smak av arrak och citron säger jag inte nej till! Har inte provat receptet än, men det kommer att testas! Det verkar mycket gott!

Ingredienser

  • Till kakan
  • 175 g smör
  • 2 1/2 dl florsocker
  • 3 äggulor
  • 1 ägg
  • 1 tsk arrak eller punch
  • 1/2 citron, rivet skal
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • Till Maräng
  • 3 äggvitor
  • 4 msk socker
  • 30 g hackad sötmandel
  • Instruktioner

    1. Rör smör och florsocker med en äggula så att det blir poröst. Tillsätt de övriga gulorna en i sänder, sedan ägget, arrak och citronskal. Rör sist ner mjölet försiktigt. Bred ut smeten på bakplåtspapper i långpanna.
    2. Vispa vitorna till hårt skum och vänd ner sockret försiktigt. Bred marängen över smeten och strö över hackad mandel.
    3. Grädda kakan ca 20 minuter i 175º. Lyft upp kakan med pappret och skär den i rutor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben