Festliga långpannekakor. Serveras med vispad grädde om så önskas
Ingredienser
200 g smör eller margarin
1 dl strösocker
6 äggulor
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 citron
1 dl mjölk Rivet skal
Maräng
6 äggvitor
2 ½ dl strösocker
Instruktioner
Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggulorna en i taget, under kraftig vispning. Blanda mjölet med bakpulver och citronskal. Rör ner blandningen i äggsmeten. Rör sist i mjölken. Bred ut smeten jämnt i en bakpappersklädd långpanna, ca 24x30 cm.
Vispa äggvitorna till ett fast skum, tillsätt sockret lite i taget under fortsatt vispning. Spritsa eller klicka ut marängen över kakan.
Grädda kakan på nedersta falsen i 30-40 minuter. Vaka noga, marängen ska bara ha bara lite färg. Skär kakan i rutor med vass kniv.
Ugn 150 grader
Mums,va gott.Hade vispad grädde och hallon på rutorna, blev som en bakelse. Tack för ett enkelt och smarrigt recept.