Mumsiga marängbitar

Serverar: 25-30 portioner

Festliga långpannekakor. Serveras med vispad grädde om så önskas

Ingredienser

  • 200 g smör eller margarin
  • 1 dl strösocker
  • 6 äggulor
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 citron
  • 1 dl mjölk Rivet skal
  • Maräng
  • 6 äggvitor
  • 2 ½ dl strösocker
  • Instruktioner

    1. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggulorna en i taget, under kraftig vispning. Blanda mjölet med bakpulver och citronskal. Rör ner blandningen i äggsmeten. Rör sist i mjölken. Bred ut smeten jämnt i en bakpappersklädd långpanna, ca 24x30 cm.
    2. Vispa äggvitorna till ett fast skum, tillsätt sockret lite i taget under fortsatt vispning. Spritsa eller klicka ut marängen över kakan. Grädda kakan på nedersta falsen i 30-40 minuter. Vaka noga, marängen ska bara ha bara lite färg. Skär kakan i rutor med vass kniv. Ugn 150 grader

    Liknande recept

    4.9
    35 min
    5-7
    4

    Kommentarer (1)

    Okänd 8 juli 2008

    Mums,va gott.Hade vispad grädde och hallon på rutorna, blev som en bakelse. Tack för ett enkelt och smarrigt recept.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben