Hittade i en veckotidning. Ska prova baka dem som en tårta med bär och grädde till. Då kan man frysa de bitar som blir över.
Ingredienser
200 g smör
1 dl strösocker
6 äggulor
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
rivet skal av en citron
1 dl mjölk
Maräng
6 äggvitor
2½ dl strösocker
Instruktioner
Ugn: 150 grader
Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggulorna en i taget, under kraftig vispning. Blanda mjölet med bakpulver och citronskal. Rör ner blandningen i äggsmeten. Rör sist i mjölken.
Bred smeten jämt i en bakpappersklädd långpanna, ca 24 x 30 cm.
Maräng:
Vispa äggvitorna till ett fast skum, tillsätt sockret lite i taget under fortsatt vispning. Spritsa eller klicka ut marängen över kakan.
Grädda på nedersta falsen i 30- 40 minuter. Vakta noga, marängen ska bara ha lite, lite färg. Skär kakan i rutor med vass kniv.
Gjorde dem här till min sambos födelsedag. Skar i rutor och serverade grädde och hallon till. Tänkte att då kan jag frysa det som blir över, man slipper ha en tårta som ingen äter upp. Något kvar? Nej! Dem gick åt som smör i solsken! Jättegoda!
Gjorde dem här till min sambos födelsedag. Skar i rutor och serverade grädde och hallon till. Tänkte att då kan jag frysa det som blir över, man slipper ha en tårta som ingen äter upp. Något kvar? Nej! Dem gick åt som smör i solsken! Jättegoda!