Maränggrottor med fruktsallad och vaniljmascarpone

Serverar: 8-10 portioner

Oemotståndliga maränger som är både sega och frasiga. Äggulorna vispas till en len vaniljkräm.

Ingredienser

  • 2 äggvitor + 2 äggulor
  • 2 dl socker
  • ½ tsk bakpulver
  • 2-3 msk grovhackade pistachnötter
  • ½ dl vaniljsocker
  • 250 g mascarpone
  • Hackad choklad
  • ½ krm salt
  • Tillbehör
  • Fruktsallad av de frukter du gillar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250 grader. Vispa vitorna till ett hårt skum. Tillsätt sockret lite i taget under vispning. Vispa sedan i bakpulver och salt, vänd försiktigt i pistaschhacket.
    2. Klicka ut smeten i engångs mazarinformar, ca 10 stycken. Gör en grop i mitten med en liten sked. Ställ in marängerna i mitten av ugnen, stäng genast av ugnen. Låt marängerna stå i ugnen minst 3½ timme, gärna över natten.
    3. Vispa äggulorna och vaniljsocker ljustgult, blanda i mascarponen. Servera maränggrottorna med fruktsallad och vaniljmascarpone.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    recepttorka 18 mars 2010

    ska det verkligen va 23 msk hackade nötter? Mia.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben