Marängkrans

Serverar: 12 portioner

En julig krans som också passar fint som dekoration. Givetvis kan du servera den året runt. Servera marängkransen med t ex grädde, glass och bär och låt var och en bryta en lagom stor bit av den. Glutenfri

Ingredienser

  • 6 äggvitor
  • 4 dl socker
  • 1½ tsk vitvinsvinäger
  • Garnering
  • 1 dl vispgrädde
  • Eventuellt socker
  • 2 granatäpplen, kärnorna
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 150 grader varmluft eller 175 grader vanlig värme.
    2. Vispa äggvitorna hårt tills det skapas små toppar. Tillsätt sockret, lite i taget och vispa i 30 sekunder mellan varje omgång. När allt socker är i vispar du tills smeten är glansig, 6-7 minuter. Tillsätt vinägern och vispa i ytterligare 2-3 minuter.
    3. Rita en cirkel, 24 cm i diameter, på ett bakplåtspapper. Använd två skedar för att forma marängen som en krans. Lägg smeten mitt på strecket. Sänk ugnstemperaturen till 120/145 grader när du sätter in marängen och grädda den mitt i ugnen i 1½ timme. Stäng av värmen och låt den svalna helt i ugnen med luckan stängd.
    4. Vispa grädden och söta den eventuellt med lite socker. Klicka ut grädden på kransen och garnera med granatäppelkärnor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben