Marängkrans med frukt och glass

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

perfekt till barnkalas (till andra tillfällen också såklart!)

Ingredienser

  • 3 äggvitor
  • 1 krm ättikssprit
  • 2 dl socker
  • 1 burk (ca 800 g) persikor
  • ½-3/4 L mjuk vaniljglass
  • ca ½ L jordgubbar
  • Instruktioner

    Sätt på ugnen. Vispa äggvitorna med ättkan och 1 dl av sockret till hårt skum. vänd försiktigt ner resten av sockret. Täck en plåt med bakplåtspapper. Lägg ut marängen som en krans eller bred ut en botten och spritsa en kant. Grädda i mitten av ugnen. Fyll sedan marängen med persikoklyftor, glass och jordgubbar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben