Jordgubbsglass på marängkrans

Serverar: 8 portioner

Glassen går bra att förbereda flera dagar innan den ska serveras. Även arängkransarna kan förberedas om vädret är torrt. Förvara i torrt utrymme.

Ingredienser

  • 1 l jordgubbar eller motsvarande mängd frysta
  • ½ vaniljstång
  • 2 msk mild honung
  • 1 lime, rivet skal och saft
  • 3 äggulor
  • 1 3/4 dl florsocker
  • 1½ dl matyoghurt
  • 1½ dl vispgrädde
  • Marängkrans
  • 4 äggvitor
  • 2½ dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Tillbehör
  • Färska jordgubbar
  • Ev limeskivor
  • Ev lite ringlad flytande honung
  • Instruktioner

    1. Yoghurtglass: Snoppa jordgubbarna. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg jordgubbar, vaniljstång och frön, honung samt rivet limeskal och limesaft i en matberedare. Kör till en inte helt slät massa.
    2. Vispa äggulor och florsocker vitt och luftigt. Vispa grädden. Blanda ihop jordgubbsmassan med äggvispet, grädde och matyoghurt. Kör smeten i glassmaskin ca 45 minuter eller häll den i en bunke och frys 4-5 timmar, rör om då och då.
    3. Marängkransar: Sätt ugnen på 125 grader. Vispa vitorna till hårt skum. Tillsätt socker och vaniljsocker och vispa tills smeten är tjock, vit och seg. Lägg över smeten i en spritspåse med tyll. Spritsa 8 kransar på en plåt med bakplåtspapper.
    4. Grädda mitt i ugnen ca 40 minuter eller tills de känns torra och lätta. Stäng av ugnen och låt stå på eftervärme ca 30 minuter.
    5. Servera glassen i marängkransarna. Garnera med mycket jordgubbar och ev limeskivor. Ringla ev över lite flytande honung.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben