Jordgubbsglass

Serverar: 3-4 portioner

Glass med jordgubbar enligt ett italienskt recept - Gelato di Fragole.

Ingredienser

  • 250 g mogna jordgubbar
  • Saften av ½ apelsin
  • 2 tsk citronsaft
  • Ca 1 dl (50-75 g) florsocker
  • 2 dl vispgrädde
  • Garnering
  • Några halverade jordgubbar
  • Instruktioner

    1. Kör jordgubbarna till puré i en mixer (eller passera genom en sil). Sila den sedan så att kärnorna kommer bort.
    2. Rör i apelsin- och citronsaften och söta med florsocker efter smak. Vispa grädden tills den tjocknar utan att bli styv. Vänd försiktigt ner jordgubbspurén i grädden. Häll massan i en form som tål frysen, täck över och låt stå tills den är fast.
    3. Flytta över glassen till kylskåpet 1 timme innan den skall serveras.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben