Marianne cheesecake

Jag säger bara mumms... Så ljuvligt god. Nu är jag ju en mintälskare men denna går hem hos alla.. Det är verkligen värd att vänta på.

Ingredienser

  • 200 g chokladkakor
  • 50 g smält smör
  • 2 dl vispgrädde
  • 120 g mariannekross
  • 200 g kesella
  • 5 gelatinblad
  • 1 dl vatten
  • 400 g jordgubbar
  • 1 dl socker
  • 4 gelatinblad
  • 1 dl jordgubbsaft
  • Instruktioner

    1. Mixa kaksmulor med det smältna smöret och tryck ut det i en form med löstagbar kant.
    2. Mixa mariannen tills den är flisig. Vispa grädden och vänd ner kesellan och marianne flisen. Blötlägg gelatinbladen och smält sedan det i kokande vatten. Blanda i gelatinet med gräddblandningen och häll detta över chokladbotten. Ställ kallt i kylskåp några timmar.. (så här långt kan man förbereda dagen innan om man skall ha gäster)
    3. Mixa bären med sockret. Blötlägg gelatinbladet och smält den sedan i kokande saft. Mixa gelatinet med bären och häll sedan detta försiktigt över marianne fyllning. Ställ åter i kylen några timmar.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    6-8
    13
    4.4
    2 h 30 min
    10-12
    8
    4.9
    20 min
    8-9
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben