Marie´s whiskeysås

Serverar: 4 portioner

Sagolik sås! Älskas även av de som inte är så förtjusta i whisky...

Ingredienser

  • 2 charlottenlökar
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 krm socker
  • 4 msk whisky
  • 2 msk kalv- eller viltfond
  • 1 msk soja
  • 2 tsk maizena
  • Instruktioner

    Hacka och stek charlottenlöken mjuk i en kastrull. Slå på grädden, fond, soja, socker och 2 av de 4 msk whisky. Låt det koka upp och puttra i ytterligare 5 minuter. tillsätt de sista 2 msk whisky och låt småputtra i 5 minuter till. Rör ut maizenan i lite kallt vatten och red av med så mycket som behövs.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    piad13 2 november 2010

    Jättegod sås, hade den till oxfile och potatisgratäng. Minskade lite på whiskeyn för att den skulle bli "barnvänlig". Blandade även i en klick creme fraiche i slutet. Såsen är både mjuk i smaken men med sting av whiskeyn.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben