Marie´s Kycklingfile

Serverar: 4 portioner

Enkel kycklingrätt med gudomligt god sås!

Ingredienser

  • 1 kg kycklingfilé
  • Salt
  • Peppar
  • 1 1/2 dl sherry
  • Sås
  • 2 msk smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1 msk kinesisk soja
  • 4 dl creme fraiche
  • Skyn från kycklingen
  • Instruktioner

    1. Dela kycklingfileérna på längden. Bryn i stekpanna, salta och peppra. Slå sherryn över kycklingen, låt puttra under lock ca 15-20 min. Ev kanske man behöver späda med lite vatten också.
    2. Sås: Bryn smör i en kastrull, vispa ner mjölet och späd med creme fraiche. Blanda i soja och buljongtärning, samt skyn från kycklingen.
    3. Lägg upp kycklingen på ett serveringsfat och slå såsen över. Strö gärna lite klippt persilja över. Servera med ungnsstekta potatisklyftor och en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    Majvivan 24 februari 2008

    Gjorde denna kycklingrätt igår och den var mycket god. /majvivan

    piry 30 januari 2009

    Gjorde denna rätt i kväll, mycket god och lättlagad. Använde maizenaredning i stället för vetemjöl. Kommer att göra den fler gånger.

    jeanetteblindgren 23 augusti 2009

    Har bjudit både familj och vänner på denna rätt. Mycket god och såsen är underbar! Nettan

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben