Maries smarriga kycklingsoppa med smak av paprika
Kycklingsoppa med pasta, parika, rotfrukter och purjolök gör detta till en underbar soppa.
Ingredienser
1 kycklingfilé
2 msk margarin
10 cm purjolök
½ paprika
1 stor morot
1 palsternacka
150-200 gram pasta
2 dl matlagnings grädde
1 liter vatten
2 hönsbuljonger
Salt
Peppar
Instruktioner
- skär kycklingen i små bitar. Ansa purjolöken och skär den i skivor. Tärna paprikan i små bitar. skär morot och palsternackan i lagom stora bitar.
Koka morötterna och palsternackan mjuka. Koka pastan. (klipp gärna pastan till midre bitar)
Bryn kycklingen i en stor kastrull tillsammans med margarin och purjolök. Tillsätt sedan 1 liter vatten eller mer (använd gärna vattnet från pastan och morötterna för mera smak.) Tillsätt morötter, palsternacka, pasta, buljong och paprika. låt koka upp. Tillsätt sedan grädden och smaka av med salt och peppar och kanske tillsätta mer vätska (vatten / grädde)
- Färdigt att servera.
Liknande recept
Kommentarer (0)