Maries smarriga kycklingsoppa med smak av paprika

Serverar: 4 portioner

Kycklingsoppa med pasta, parika, rotfrukter och purjolök gör detta till en underbar soppa.

Ingredienser

  • 1 kycklingfilé
  • 2 msk margarin
  • 10 cm purjolök
  • ½ paprika
  • 1 stor morot
  • 1 palsternacka
  • 150-200 gram pasta
  • 2 dl matlagnings grädde
  • 1 liter vatten
  • 2 hönsbuljonger
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. skär kycklingen i små bitar. Ansa purjolöken och skär den i skivor. Tärna paprikan i små bitar. skär morot och palsternackan i lagom stora bitar. Koka morötterna och palsternackan mjuka. Koka pastan. (klipp gärna pastan till midre bitar) Bryn kycklingen i en stor kastrull tillsammans med margarin och purjolök. Tillsätt sedan 1 liter vatten eller mer (använd gärna vattnet från pastan och morötterna för mera smak.) Tillsätt morötter, palsternacka, pasta, buljong och paprika. låt koka upp. Tillsätt sedan grädden och smaka av med salt och peppar och kanske tillsätta mer vätska (vatten / grädde)
    2. Färdigt att servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben