Maries festkyckling

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Smaskigt och lättlagat kycklingrecept som kan förberedas till viss del innan gästerna kommer och sedan sköta sig själv i ugnen. Går lätt att dubbla om ni blir många gäster.

Ingredienser

  • 500 g kycklingfilé
  • Salt
  • Peppar
  • 2 dl riven ost (gärna av lite starkare slag)
  • 1 burk crème fraiche
  • 50 g rökt, hackad skinka
  • 4 msk persilja, helst färsk men torkad eller fryst går också bra
  • 1 msk fransk senap
  • Instruktioner

    1. Strimla eller skär kycklingfiléerna i bitar. Fräs tillsammans med salt och peppar så att bitarna får en fin stekyta. Jag brukar gärna steka så att kycklingen är näst intill genomstekt. Lägg kycklingbitarna i en eldfast form.
    2. Blanda en röra av övriga ingredienser och bred över kycklingfiléerna. Grädda i ugnén i 225 grader i 20-25 minuter.
    3. Servera med ris, bulgur eller potatisklyftor och en sallad.
    4. Vill du förbereda så steker du kycklingen och låter den sedan vila kallt. Gör även röran och förvara i kyl. När gästerna sedan kommer, brer du bara på röran på kycklingen och gräddar i ugnen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben