Smaskigt och lättlagat kycklingrecept som kan förberedas till viss del innan gästerna kommer och sedan sköta sig själv i ugnen.
Går lätt att dubbla om ni blir många gäster.
Ingredienser
500 g kycklingfilé
Salt
Peppar
2 dl riven ost (gärna av lite starkare slag)
1 burk crème fraiche
50 g rökt, hackad skinka
4 msk persilja, helst färsk men torkad eller fryst går också bra
1 msk fransk senap
Instruktioner
Strimla eller skär kycklingfiléerna i bitar.
Fräs tillsammans med salt och peppar så att bitarna får en fin stekyta.
Jag brukar gärna steka så att kycklingen är näst intill genomstekt.
Lägg kycklingbitarna i en eldfast form.
Blanda en röra av övriga ingredienser och bred över kycklingfiléerna.
Grädda i ugnén i 225 grader i 20-25 minuter.
Servera med ris, bulgur eller potatisklyftor och en sallad.
Vill du förbereda så steker du kycklingen och låter den sedan vila kallt. Gör även röran och förvara i kyl. När gästerna sedan kommer, brer du bara på röran på kycklingen och gräddar i ugnen.