Marinerad baconkyckling

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 2 timmar

En rätt som passar både till vardags och fest. Bra då man gör i ordning allt i förväg och sen bara behöver sätta in det i ugnen en timme innan man ska äta.

Ingredienser

  • 4 stora kycklingfileér
  • 140g bacon (1 pkt)
  • ½ dl balsamvinäger
  • 1 dl olivolja
  • ½ dl kinesisk soya
  • 1 msk honung
  • 2 tsk curry
  • 1 stor gul lök
  • 1 tsk vitlökspulver
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skär fileérna i mindre bitar och fördela i en ugnsfast form som är så stor att kyckligen precis täcker botten. Klipp baconet och lägg ut det över kycklingen. Ta en skål och blanda balsamvinäger, soya, olja, honung, curry, vitlök och svartpeppar. Skär löken i 4 delar och strimla upp varje del. Ner med löken i marinaden. Rör runt marinaden och häll den över kycklingen. Täck formen med plast och ställ den i kylen. Bäst resultat får man om man gör detta dagen innan man ska äta då marinaden får gå in ordentligt i köttet. Funkar dock att göra det på morgonen med om man ska äta på kvällen.
    2. Ställ in i ugnen på 200 grader i ca 1 timme. Sen kan man antingen använda skyn som den är, eller så häller man av den i en gryta o gör sås. Då det är ganska mycket olja så brukar jag "skumma" av en del olja när jag gör såsen. Sen tar jag i creme fraiche, idelmjöl och salt.
    3. Servera med klyftpotatis eller gratinerat ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben