Marinerad chilistek

Serverar: 12 portioner

Ingredienser

  • Uppbunden renstek 2.5-3 kg
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 chilifrukter
  • 4 tsk fänkålsfrö
  • 1 msk smör
  • 1 msk flingsalt
  • 1 msk olivolja
  • Chèvrecrème
  • 300 g chèvreost
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • 1 msk olivolja
  • Instruktioner

    1. Finhacka vitlök och chili, blanda med fänkålsfrö. Klappa in steken med kryddblandningen och lägg den i dubbla plastpåsar. Knyt ihop och låt marinera i kylen ca 4 tim.
    2. Sätt ugnen på 175 grader. Bryn steken i smör och tillsätt salt. Lägg över i ugnsfast form, droppa över olivolja. Stick in köttermometern i köttets tjockaste del. Stek i mitten av ugnen tills termometern visar 70 grader. Ös steken då och då. Låt vila ca 15 minuter före servering. Chèvrecrème: Skär bort kanterna på osten, mixa den slät och luftig med crème fraiche och olja.
    3. Gott att dricka: Ett kryddigt och smakrikt rött vin från USA och Sydamerika. Föredra du vitt, smakar en torr Chardonnay också bra.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben