Marinerad falukorvswok

Serverar: 4 portioner

Falukorv är ju aldrig fel, inte den här maträtten heller. Prova på...

Ingredienser

  • 4 msk soja
  • 2-3 tsk ingefära
  • 400 g falukorv, i bitar
  • 1 purjolök, i breda skivor
  • 1 stor röd paprika, i bitar
  • ca 8 dl salladskål, i strimlor
  • 1 vitlöksklyfta, hackad
  • 1 msk rapsolja
  • 1½ dl vatten
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Servera med kokt ris eller kokta nudlar
  • Instruktioner

    1. Blanda soja och ingefära.
    2. Lägg i korvbitarna och blanda runt.
    3. Fräs alla grönsaker snabbt i oljan och lägg sedan i den marinerade korven.
    4. Låt koka några minuter. Blanda i vatten och tomatpuré.
    5. Koka upp under omrörning. Smaka av med örtsalt och peppar.
    6. Servera med ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben