Marinerad fläskfile med rostade grönsaker o fetaost.
Serverar: 4 portioner
Tid: 1 timme
Jättegod o jättelätt att laga. En helgfavorit hemma hos oss.
Ingredienser
500 gram fläskfile
1 1/2 dl olivolja
3 klyftor vitlök
1 tsk sambal olek
2 msk soja
Ingefära
Salt
Vitpeppar
10 potatisar
2 st röda lökar
1 röd paprika
1 gul paprika
Fetaost
Instruktioner
Skär fläskfile i 1 cm tjocka skivor
Gör en marinad på vitlök,olja,soja o kryddor.
Lägg fläskfilen i marinaden o låt ligga några timmar i kylen(kan även ligga och dra upp till ett dygn)
Skär potatis i klyftor,röd lök i bitar,paprika i bitar.
Lägg i en långpanna
Lägg fläskfileskivorna på grönsakerna och slå över marinaden.
Strö till sist fetaost över alltsammans.
In i ugnen på 200 graderca 30 minuter.
Äts med valfri sås( vi brukar ha gorgonzolasås)
Otroligt bra recept! Har provat lite olika grönsaker-i-ugn recept och tillagat köttet separat men då får man kämpa med grönsaker som fastnar i långpannan och att tajma köttet precis rätt, här slapp man allt sånt! Bara att skicka in i ugnen och göra annat i en halvtimma, überbra!
Potatisen blev btw perfekt tillagad, overkligt gott :)
hansdotter28 september 2008
Toppen gott!
Bjöd på denna rätt idag, gästerna tyckte att det var jättegott. Jag gjorde en beasås till, alltid gott till kött =)
Tack för ett bra recept!
malinr20 oktober 2008
Jättegott!!! Och enkelt att göra dessutom, därför en BRA bjudrätt!!! Jag hade en "färdigköpt" pepparssås till och även en grönsallad.
Ett tillägg bara: Nästa gång ska jag nog koka potatisklyftorna lite innan.
ovejohansson_lse6 november 2008
Perfekt bjudmat, sköter sig själv i ugnen, mer tid åt gästerna.
Dessutom supergott!
mira-4615 november 2008
Det var en lätt och enkel rätt att göra. Jag skalar inte potatisen utan bara tvättar och klyftar. Rätten tog ca 40 minuter i ugnen. Gott
Kajsa777 mars 2009
Detta har blivit en favorit hos oss!
Dock förkokar jag alltid potatisklyftorna lite, för jag tycker aldrig att de hinner bli klara på en halvtimme!
Har också varierat köttslaget, ikväll blev det utskuren biff....förkortade tiden lite bara, och det går ju bra om man förkokat potatisen!
Otroligt bra recept! Har provat lite olika grönsaker-i-ugn recept och tillagat köttet separat men då får man kämpa med grönsaker som fastnar i långpannan och att tajma köttet precis rätt, här slapp man allt sånt! Bara att skicka in i ugnen och göra annat i en halvtimma, überbra! Potatisen blev btw perfekt tillagad, overkligt gott :)
Toppen gott! Bjöd på denna rätt idag, gästerna tyckte att det var jättegott. Jag gjorde en beasås till, alltid gott till kött =) Tack för ett bra recept!
Jättegott!!! Och enkelt att göra dessutom, därför en BRA bjudrätt!!! Jag hade en "färdigköpt" pepparssås till och även en grönsallad. Ett tillägg bara: Nästa gång ska jag nog koka potatisklyftorna lite innan.
Perfekt bjudmat, sköter sig själv i ugnen, mer tid åt gästerna. Dessutom supergott!
Det var en lätt och enkel rätt att göra. Jag skalar inte potatisen utan bara tvättar och klyftar. Rätten tog ca 40 minuter i ugnen. Gott
Detta har blivit en favorit hos oss! Dock förkokar jag alltid potatisklyftorna lite, för jag tycker aldrig att de hinner bli klara på en halvtimme! Har också varierat köttslaget, ikväll blev det utskuren biff....förkortade tiden lite bara, och det går ju bra om man förkokat potatisen!