Marinerad fläskfile med rostade grönsaker o fetaost.

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Jättegod o jättelätt att laga. En helgfavorit hemma hos oss.

Ingredienser

  • 500 gram fläskfile
  • 1 1/2 dl olivolja
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 tsk sambal olek
  • 2 msk soja
  • Ingefära
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 10 potatisar
  • 2 st röda lökar
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • Fetaost
  • Instruktioner

    1. Skär fläskfile i 1 cm tjocka skivor Gör en marinad på vitlök,olja,soja o kryddor. Lägg fläskfilen i marinaden o låt ligga några timmar i kylen(kan även ligga och dra upp till ett dygn)
    2. Skär potatis i klyftor,röd lök i bitar,paprika i bitar. Lägg i en långpanna Lägg fläskfileskivorna på grönsakerna och slå över marinaden. Strö till sist fetaost över alltsammans. In i ugnen på 200 graderca 30 minuter. Äts med valfri sås( vi brukar ha gorgonzolasås)
    3. Smaklig måltid!!!

    Liknande recept

    Kommentarer (6)

    licketi 14 september 2008

    Otroligt bra recept! Har provat lite olika grönsaker-i-ugn recept och tillagat köttet separat men då får man kämpa med grönsaker som fastnar i långpannan och att tajma köttet precis rätt, här slapp man allt sånt! Bara att skicka in i ugnen och göra annat i en halvtimma, überbra! Potatisen blev btw perfekt tillagad, overkligt gott :)

    hansdotter 28 september 2008

    Toppen gott! Bjöd på denna rätt idag, gästerna tyckte att det var jättegott. Jag gjorde en beasås till, alltid gott till kött =) Tack för ett bra recept!

    malinr 20 oktober 2008

    Jättegott!!! Och enkelt att göra dessutom, därför en BRA bjudrätt!!! Jag hade en "färdigköpt" pepparssås till och även en grönsallad. Ett tillägg bara: Nästa gång ska jag nog koka potatisklyftorna lite innan.

    ovejohansson_lse 6 november 2008

    Perfekt bjudmat, sköter sig själv i ugnen, mer tid åt gästerna. Dessutom supergott!

    mira-46 15 november 2008

    Det var en lätt och enkel rätt att göra. Jag skalar inte potatisen utan bara tvättar och klyftar. Rätten tog ca 40 minuter i ugnen. Gott

    Kajsa77 7 mars 2009

    Detta har blivit en favorit hos oss! Dock förkokar jag alltid potatisklyftorna lite, för jag tycker aldrig att de hinner bli klara på en halvtimme! Har också varierat köttslaget, ikväll blev det utskuren biff....förkortade tiden lite bara, och det går ju bra om man förkokat potatisen!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben