Marinerad flankstek

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Flankstek brukar oftast behöva beställas i butiken. Låt den marineras rejält för att bli mör. Gott grilltips! En favorit.

Ingredienser

  • 1 flankstek 600 - 700 gram
  • ½ tsk salt
  • Marinad
  • 1 msk vinäger
  • 2 msk kinesisk soja
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk timjan
  • ½ dl olja
  • Aromsmör
  • 100 gram rumsvarmt smör
  • 1½ tsk curry
  • ½ tsk chilipulver
  • ½ tsk finstött frystorkat kaffe
  • 1 tsk grillkrydda
  • ½ tsk malen muskotnöt
  • ½ tsk paprikapulver
  • 1 msk kinesisk soja
  • Instruktioner

    1. 1. Blanda vinäger, soja, vatten och samtliga kryddor i en kastrull. Låt koka upp. 2. Blanda ner oljan och låt svalna. 3. Putsa flanksteken och lägg den i en skål eller plastpåse. Slå över den avsvalnade marinaden. 4. Låt köttet marinera 24-36 timmar i kylskåp. Vänd det några gånger under tiden. 5.Se till att utegrillen är väl uppvärmd. Grilla köttstycket helst ca 6 min på varje sida. Skär upp och servera i skivor.
    2. Grillning i ugn: (har aldrig provat)
    3. 1.Sätt ugnen på grill 300 grader. 2. Salta köttet runt om. 3. Grilla flanksteken 6 min på varje sida.
    4. Aromsmör:
    5. 1. Rör smöret mjukt och blanda i kryddorna och oljan. 2. Lägg smöret på ett smörgåspapper( jag tar plastfolie) och forma till en rulle. Ställ kallt. 3. Vid servering skärs rullen i skivor och serveras till det nygrillade köttet.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben