Marinerad kassler med pepparrotsfil

Serverar: 4 portioner

Kasslern är förvisso saftig och smakrik i sig, men blir ännu godare av att ligga och dra i en syrlig och stark marinad. Grillad, serverad med frisk pepparrotsfil, är den en frestande bjudrätt.

Ingredienser

  • 4 varmrökta kasslerskivor , ca 500 g
  • ½ dl matolja
  • 2 msk äppelvinäger
  • 2 msk soya
  • 2 msk chilisås
  • Sås
  • 2 dl gräddfil
  • Salt
  • Peppar
  • ½ tsk riven pepparrot
  • Instruktioner

    1. Putsa kasslerskivorna och lägg dem i en form. Vispa samman olja, äppelvinäger, soya och chilisås till en marinad. Häll den över kasslern och låt stå kallt till nästa dag eller i cirka 12 timmar.
    2. Smaksätt gräddfilen med salt, peppar och riven pepparrot. Ställ såsen kallt till serveringen.
    3. Ta upp kasslerskivorna och torka dem. grilla eller stek dem i en torr, het stekpanna ca 2 minuter på varje sida.
    4. Lägg kasslern på ett varmt serveringsfat eller direkt på tallrikarna. Servera med såsen vid sidan om.
    5. Servera med råstekt eller ugnsbakad potatis. Garnera gärna kasslerskivorna med ananasskivor som hastigt vänts i stekpannan i lite lättbrynt matfett.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben