Marinerad kassler med pepparrotsfil
Kasslern är förvisso saftig och smakrik i sig, men blir ännu godare av att ligga och dra i en syrlig och stark marinad. Grillad, serverad med frisk pepparrotsfil, är den en frestande bjudrätt.
Ingredienser
4 varmrökta kasslerskivor , ca 500 g
½ dl matolja
2 msk äppelvinäger
2 msk soya
2 msk chilisås
Sås
2 dl gräddfil
Salt
Peppar
½ tsk riven pepparrot
Instruktioner
- Putsa kasslerskivorna och lägg dem i en form. Vispa samman olja, äppelvinäger, soya och chilisås till en marinad. Häll den över kasslern och låt stå kallt till nästa dag eller i cirka 12 timmar.
- Smaksätt gräddfilen med salt, peppar och riven pepparrot. Ställ såsen kallt till serveringen.
- Ta upp kasslerskivorna och torka dem. grilla eller stek dem i en torr, het stekpanna ca 2 minuter på varje sida.
- Lägg kasslern på ett varmt serveringsfat eller direkt på tallrikarna. Servera med såsen vid sidan om.
- Servera med råstekt eller ugnsbakad potatis. Garnera gärna kasslerskivorna med ananasskivor som hastigt vänts i stekpannan i lite lättbrynt matfett.
Liknande recept
Kommentarer (0)