Marinerad kotlettournedos med gul paprikasås och jasminris

Serverar: 4 portioner

God mat när fläskkotlett på bit är på extrapris.

Ingredienser

  • 4 skivor à 3 cm benfri fläskkotlett
  • 4 skivor lufttorkad skinka
  • Marinad
  • ½ tsk sambal oelek
  • 1 msk kinesisk soja
  • ½ msk olivolja
  • Paprikasås
  • 400 g gul paprika, 2-3 st
  • 1 grönsaksbuljongtärning + 1½ dl vatten
  • 100-125 g smör
  • ½-1 krm cayennepeppar
  • ev 1 tsk gurkmeja
  • Salt
  • Tillbehör
  • 4 portioner kokt jasminris
  • Smörstekta klyftor av körbärstomater
  • Grön sparris, lättkokt
  • Instruktioner

    1. Putsa köttbitarna. Blanda sambal, soja och olja och pensla köttet på båda sidor. Linda en skiva skinka omkring varje köttbit och bind om med snöre eller fäst med tandpetare. Paprikasåsen: Dela och kärna ur paprikan samt skär i mindre bitar. Koka paprikan mjuk i vattnet med buljjongtärningen, 6-8 min. Lägg smöret, gurkmejan och cayennepeppar i en matberedare. Slå paprikakoket i beredaren och kör tills du får en slät sås. Passera såsen genom ett finmaskigt durkslag. Smaka ev av med salt om det behövs. Sätt ugnen på 225 grader. Koka riset och förbered resten av tillbehören. Pensla köttet ytterligare med en aning olja och salta lätt. Ställ det i en ugnsäker form i övre delen av ugnen. Stek köttet 15 min eller till 65 grader.
    2. Lägg upp på tallrikar och garnera med den kokta sparrisen, smörstekta tomaterna, paprikasåsen och riset.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben