Marinerad lax i folie

Serverar: 4 portioner

Snabbt, enkelt och somrigt!

Ingredienser

  • 600 g laxfilé, utan skinn och ben
  • 1 påse fiskmarinad, ca 75 gram
  • 400 g kokt färskpotatis
  • 100 g mjukt smör
  • Saft och rivet skal av 1 lime
  • Saft och rivet skal av 1 citron
  • 1 dl basilikablad
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Socker
  • Instruktioner

    Skär laxen i bitar, lägg i en påse, slå på marinad och låt marinera i kyl 30-60minuter. Vispa samman smöret med citron, lime och hackad basilika. Smaksätt med salt, vitpeppar och en nypa socker. Ta upp laxen och låt den rinna av. Lägg ut fyra stora bitar folie, smöra dem tunt i botten och lägg på laxbitarna, krydda med salt och vitpeppar. Lägg potatisen ovanpå med en generös klick kryddsmör. Vik ihop till täta foliepaket och grilla dem cirka 10 minuter på medelvarm grill.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Hs 20 augusti 2009

    ett riktigt toppen recept, de är enkelt och riktigt gott=) laxen blir grymt mör o fin, smakar mycke oxå... perfekt med citronen o limen. 5 P av mig;P

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben