I gin & tonic marinerad lax med lakritsrot

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 dag 30 minuter

Drink gärna en gin & tonic met gurka till.

Ingredienser

  • 500 g lax (utan skinn)
  • 2 st lime (saft & rivet skal)
  • 50 ml gin
  • 50 ml tonic
  • Svartpeppar
  • 2 msk jordnötsolja eller solrosolja
  • 25 g panko (japanskt ströbröd)
  • 1 citron (rivet skal)
  • 1 lakritsrot
  • Instruktioner

    1. Lägg laxen i en skål som den precis passar i. Tvätta limen och riv den i en skål, pressa ut saften i samma skål. Tillsätt svartpeppar, gin och tonic och blanda ordentligt, häll det över laxen. Täck med plastfolie och låt marinera 24 timmar i kylskåpet.
    2. Häll 2 msk olja i en stekpanna, låt oljan bli varm och tillsätt pankon. Tillsätt rivet citronskal, rör tills pankon blir gyllenbrun (tar ca 2 minuter)
    3. Ta ut laxen och torka av den med kökspapper. Före du skivar laxen kan du stoppa den 1 timme i frysen, vilket gör det lättare att skära. Skär laxen i tunna skivor (sashimi) och lägg på en tallrik. Skala lakritsroten och riv den på ena sidan av tallriken (se till att inget kommer på laxen), lägg pankon på andra siden eller i en egen skål.
    4. Servera med ätpinnar.
    5. Vid ätandet: laxen först genom lakritsroten och sen pankon.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben