Marinerad matjessill

Serverar: 4-6 portioner

Det här är en smakrik matjessill i en olje- och vinägermarinad med smak av rödlök, dill och vitlök. Om den får stå till sig några timmar i kyl blir den ännu godare.

Ingredienser

  • 2 burkar matjessill i bitar, à 200 g
  • 1 rödlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 knippa dill
  • 6 msk rapsolja
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • ½ tsk salt
  • 1 krm peppar
  • Instruktioner

    Låt sillen rinna av väl. Skala lök och vitlök. Hacka lök, vitlök och dill fint, och blanda det med sillen. Blanda olja, vinäger, salt och peppar till en dressing. Vänd ner sillen i marinaden.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    ullabernt 24 mars 2008

    Succé! Receptet redan utdelat till flera av mina vänner./Ulla

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben