Marinerad rosépepparfilé

Serverar: 8 portioner

En perfekt bufférätt.

Ingredienser

  • Ca 1,2 kg oxfilé
  • 14 dl vatten
  • 4 tärningar oxbuljong
  • 6 lagerblad
  • 8 vitlöksklyftor
  • 15 svartpepparkorn
  • Marinad
  • 3 hackade vitlöksklyftor
  • Rivet skal av 1 citron
  • ½ dl pressad citron
  • 1 msk grovstött rosépeppar
  • 1 dl hackad bladpersilja
  • 1 dl olivolja
  • 1 dl buljong från köttet
  • Flingsalt
  • Instruktioner

    1. Stick en stektermometer i köttets tjockaste del. Koka upp vatten, buljong, lagerblad, hela vitlöksklyftor och pepparkorn i en traktörpanna.
    2. Lägg i köttet och sjud sakta under lock tills termometern visar 58-60 grader, köttet ska vara rosa inuti. Vänd köttet någon gång under koktiden.
    3. Ta upp köttet, vira in det i alumminiumfolie och låt det kallna. Spara buljongen.
    4. Ta bort folien. Lägg över köttet i en trång bunke och häll på den kalla buljongen så det täcker köttet. Låt dra några timmar, gärna över natten.
    5. Blanda ingredienserna till marinaden och smaka av med salt.
    6. Skär köttet i tunna skivor och lägg upp på ett fat. Häll över marinaden och låt köttet ligga i den någon timme före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben