Marinerad struts på spett

Serverar: 8 portioner

Marinerad struts på spett är perfekt till förrätt eller drinktilltugg. Det blir alltid väldigt uppskattat. Spetten doppas i sweet chilisås, den betydligt starkare tigersåsen passar också till.

Ingredienser

  • 300 g strutsstek
  • ca 40 korta grillspett i trä
  • Marinad
  • 2 msk japansk soja
  • 2 msk sesamolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 1 tsk strösocker
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 tsk finriven ingefära
  • Till servering
  • 4 tsk rostade sesamfrön
  • sweet chilisås eller tigersås
  • Instruktioner

    Skär köttet i tunna 1-2 cm breda och ca 10 cm långa remsor. Blanda samman ingredienserna till marinaden. Låt köttet marinera 20-30 min. Sätt ugnen på 250 grader med grill. Halvera pinnarna med en sågtandad kniv om de är långa. Trä upp köttet på spetten likt ett dragspel. Grilla spetten 2-3 minuter högst upp i ugnen. Vänd dem efter halva tiden. Strö över sesamfrön och servera med såsen i liten skål så att man kan doppa spetten i den.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben