Marinerad vitlök

Serverar: 50 portioner

Det här är en mild och fin inläggning till kötträtter eller bara som tilltugg...

Ingredienser

  • 50 vitlöksklyftor
  • 2 dl vatten
  • Lag
  • 1 dl vatten
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 1 dl olja
  • 1 tsk salt
  • 1 msk vit baksirap
  • 2 msk färsk örtkrydda, t ex oregano, dragon eller basilika
  • Instruktioner

    1. Koka vitlöksklyftorna oskalade i vatten 3 minuter.
    2. Häll av vattnet och spola klyftorna kallt. Skala dem. Lägg dem på burkar.
    3. Koka upp samtliga ingredienser till lagen och häll över vitlöken. Förslut.
    4. Låt stå i rumstemperatur i 3 dygn.
    5. Förvara därefter svalt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Panerade kalvkotletter med kall senapssås och marinerad blomkål
    Kotletterna har, trots det delikata köttet, en relativt neutral sma...

    Vitlök
    Vitlök - älskad och hatad. Oavsett vilket är den på många sätt välg...

    Välgörande vitlök
    Vitlök - älskad och hatad. Oavsett vilket är den på många sätt välg...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben