Marinerade filéspett

Serverar: 4-6 portioner

Spetten med två sorters filé kan man förbereda hemma och sedan ta med sig i kylbagen för att grilla på utflykten/picnicken.

Ingredienser

  • 500 g fläskfilé
  • 500 g kycklingfilé
  • 3 rödlökar
  • 3 paprikor i olika färger
  • Sesamfrön
  • Fläskfilémarinad
  • 1 dl rödvin
  • 1 liten gul lök, hackad
  • 1 msk soja
  • 1 tsk svartpeppar
  • Kycklingfilémarinad
  • 1 dl olivolja
  • 2 msk soja
  • 1 krm vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Blanda samman marinaderna i två skålar. Dela och putsa köttet i lagom stora kvadrater för spetten. Lägg köttbitarna i plastpåsar och häll över resp marinad.
    2. Låt vila svalt i ett par timmar i kylen. Häll av marinaderna och låt köttet rinna av lite. Marinaden kan sparas på flaskor och tas med för att penslas pås petten vid grillningen.
    3. Skala och klyfta rödlökarna. Skölj, kärna ur och skär paprikorna i kvadrater. Varva kött och grönsaker på spettet. Så här långt kan du förbereda. Lägg spetten i plastpåsar eller folié och ta med i kylbagen.
    4. Grilla över en bra glödbädd. pensla gärna spetten med lite marinad. Strö över sesamfrön vid serveringen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben