Marinerade grillspett med vitlöksbönor

Serverar: 4 portioner

Fläskytterfilé som är en del av kotlettraden, passar perfekt att grilla.

Ingredienser

  • 500-600 g fläskytterfilé eller fläskfilé
  • 2 apelsiner
  • Marinad
  • ¾ dl färskpressad juice av apelsin
  • 1 msk japansk soja
  • 1 msk honung
  • 2 krm pepparmix
  • Vitlöksbönor
  • 500 g frysta, tinade haricots verts
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • ½ dl solrosfrön
  • 70 g babyspenat
  • 250 g körsbärstomater
  • Olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • Servering
  • Focacciabröd
  • Instruktioner

    1. Skär bort ev. hinnor och fett från köttet. Dela filén längs med och skär den sedan i 4-6 jämnstora bitar. Skär apelsinerna i klyftor.
    2. Blanda marinaden i en rejäl plastpåse, lägg i köttet och skaka om. Marinera i 30-45 minuter.
    3. Koka ihop marinaden så den blir lite simmig. Trä kött och apelsin på spett. Grilla köttet till fin färg utan att det bränns. Pensla då och då med marinaden. Skär ett snitt i köttet för att se om det är genomstekt.
    4. Skala och finhacka vitlöken. Fräs haricots verts, vitlöks- och solrosfrön i olja några minuter. Vänd ner spenat och tomater och fräs ytterligare några minuter. Salta och peppra.
    5. Servera grillspetten med vitlöksbönröran och focacciabröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben