Ingredienser
1 kg benfri fläskkarré
Marinad
2 schalottenlökar, finhackade
2 vitlöksklyftor, finhackade
2 msk fisksås
1 tsk strösocker
1 krm vitpeppar
2 tsk olja, gärna sesamolja
1/2 tsk gurkmeja
1 msk sesamfrön
Dipsås
2 chilifrukter, finhackade
1 dl hackad koriander eller mynta
2 msk fisksås
2 msk risvinäger
1 msk strösocker
2 finhackade vitlöksklyftor
Tillbehör
300 g torra risnudlar, tillagade
1 stor, rå morot, skuren i tunna skivor på snedden
100 g böngroddar
1/2 dl grovt hackade jordnötter
Så här gör du:
Skär karrén i grova tärningar.
Blanda ingredienserna till marinaden och blanda med köttet. Låt stå kallt cirka 30 minuter.
Blanda ingredienserna till dipsåsen med 1–2 matskedar vatten.
Grilla köttet som eventuellt fördelas på spett. Servera med alla tillbehör.