Marinerade karréspett med dipsås

Serverar: 4 portioner

Har inte provat men det ser väldigt gott ut.

Ingredienser

  • 1 kg benfri fläskkarré
  • Marinad
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 msk fisksås
  • 1 tsk strösocker
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 tsk olja, gärna sesamolja
  • 1/2 tsk gurkmeja
  • 1 msk sesamfrön
  • Dipsås
  • 2 chilifrukter, finhackade
  • 1 dl hackad koriander eller mynta
  • 2 msk fisksås
  • 2 msk risvinäger
  • 1 msk strösocker
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • Tillbehör
  • 300 g torra risnudlar, tillagade
  • 1 stor, rå morot, skuren i tunna skivor på snedden
  • 100 g böngroddar
  • 1/2 dl grovt hackade jordnötter
  • Instruktioner

    Så här gör du: Skär karrén i grova tärningar. Blanda ingredienserna till marinaden och blanda med köttet. Låt stå kallt cirka 30 minuter. Blanda ingredienserna till dipsåsen med 1–2 matskedar vatten. Grilla köttet som eventuellt fördelas på spett. Servera med alla tillbehör.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben