Marinerade lammspett

Serverar: 4 portioner

De frestande lammspetten är ett utmärkt gott val för en lyckad grillkväll.

Ingredienser

  • 750 g lammkött, rygg eller bog
  • 3 msk färskpressad citronsaft
  • 3 msk torrt vitt vin
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk torkad oregano
  • 4 vitlöksklyftor, hackade
  • 2 rödlökar
  • 1 röd paprika
  • 12 små grillspett
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i tärningar, cirka 3 cm stora. Lägg lammköttet i en skål och tillsätt färskpressad citron, vin, olivolja, oregano och vitlök och blanda väl. Täck över med plastfolie och marinera i kylen minst sex timmar eller över natten. Vänd då och då.
    2. Lägg tolv träspett i vatten 30 minuter innan de ska träs för att förhindra att de brinner på grillen.
    3. Tänd kolgrillen eller ugnens grill. Skär rödlöken i tjocka klyftor och paprikan i bitar, cirka 3 cm stora. Ta upp köttet ur marinaden och varva bitar av kött, lök och paprika på spetten.
    4. Grilla åtta-tio minuter, vänd dem varje varannan minut om de grillas på kolgrill tills väl brynta runtom och genomstekta. Servera med citronklyftor att pressa över.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben