Marinerade lammspett

Serverar: 6 portioner

Numera finns lamm att tillgå hela året. Prova dessa vitlöksdoftande lammspett med grönsaker och örter. Garanterad grillfavorit! Jag har gjort det här receptet på nötkött, det gick minst lika bra.

Ingredienser

  • 800 g grytbitar av lamm
  • 1 grön paprika
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 2 rödlökar
  • Marinad
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 pressad citron
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk kinesisk soja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 knivsudd kajennpeppar
  • 2 msk hackad oregano, rosmarin och timjan
  • 9 grillspett
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i kuber. Skölj och skär paprika och lök i bitar.
    2. Pressa ner vitlök och citronsaft i en tjock plastpåse och blanda sedan med olja, soja och kryddor. Lägg i köttet, paprikan och löken. Förslut påsen och marinera minst 30 minuter, gärna flera timmar i kylen.
    3. Förbered grillen eller sätt ugnen på grillvärme.
    4. Ta upp alla ingredienser ur påsen, torka av ordentligt och trä upp ingredienserna på nio spett. Grilla spetten tills köttet är genomgrillat, ca 10-15 minuter. Servera genast.
    5. Tomatsallad är gott till.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    lillafatima 12 april 2009

    Den här marinaden var jättegod.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben