Marinerade sojabönor

Jag gillar inte bönor egentligen, men sojabönor smakar inte som andra bönor. Gillar inte när bönor är mjöliga. Detta recept fick jag för många år sen. Jättegoda bönor!!! Supergott på knäckebröd och är jättenyttigt med :-)

Ingredienser

  • 4 dl sojabönor
  • 1 tsk salt
  • 2 lagerblad
  • 1 tsk timjan
  • Marinad
  • 1 dl matolja, valfri
  • ¼ dl äppelcidervinäger
  • 2 dl hackad purjolök
  • 1 dl klippt persilja
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Lägg sojabönorna i blöt ca 10 timmar i vatten. Helst i kylskåpet, annars kan de jäsa. Skölj sedan av dem i ett durkslag. Lägg över i en rymlig gryta och häll på vatten. Lägg i salt, lagerblad och timjan. Låt koka sakta ca 2 timmar, tills bönorna är mjuka.
    2. Gör iordning marinaden. Slå av bönorna i durkslag. Ta bort ev. skal, häll upp i en skål och låt det svalna och blanda i marinaden.Förvara i kylskåpet. Passar som tillbehör till maten, i sallader, på knäckebröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    liab 22 januari 2010

    Blev positivt överraskad! Har provat tipset att ha röran på knäckebröd. Gott.

    eva_jonte 24 januari 2010

    Tack tack :-)) Ja jag blev själv positivt överraskad när jag gjorde dessa bönor. Alla som smakat har viljat ha receptet! Är inte så glad för bönor, men dessa är supergoda tycker jag :-)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben