Marinerade sommarbär med fläderblomsmousse och pistaschsmulor

Serverar: 4 portioner

Sött, friskt och knaprigt! En riktigt somrig dessert som blir otroligt vacker när den varvas i glas. Den italienska färskosten får en härligt luftig konsistens när den blandas med lättvispad grädde.

Ingredienser

  • 250 g färska bär
  • ½ vaniljstång
  • 1 msk konc fläderblomssaft
  • Fläderblomsmousse
  • ½ vaniljstång
  • 250 g mascarponeost
  • ¾ dl konc fläderblomssaft
  • 3 msk florsocker
  • 1 dl vispgrädde
  • Pistaschsmulor
  • 50 g smör
  • 1 dl skalade, saltade pistaschnötter
  • 1 dl havregryn
  • 4 msk socker
  • Garnering
  • Myntablad
  • Instruktioner

    1. Marinerade bär: Skär eventuellt större bär i mindre bitar. Skrapa fröna ur vaniljstången., blanda med bär och flädersaft. Låt marinera i rumstemperatur ca 30 minuter.
    2. Fläderblomsmousse: Skrapa fröna ur vaniljstången., blanda med mascarpone, fläderblomssaft och florsocker till en slät smet. Vispa grädden lätt och vänd ner den i ostsmeten. Låt stå i kylen i ca 30 minuter.
    3. Pistaschsmulor: Lägg alla ingredienser i en stekpanna, stek på medelvärme under omrörning tills det blir ett gyllenbrunt och frasigt smul, ca 10 minuter. Låt kallna.
    4. Fördela hälften av bären i glas. Toppa med mousse, resten av bären, pistaschsmulor och garnera med mynta.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben