Marinerade sommarbär med pistaschglass

Serverar: 8 portioner

Det är godast att blanda olika slags bär i marinaden. Är det inte säsong för färska bär går det bra att använda frukt istället, t.ex. mango, vindruvor och melon.

Ingredienser

  • 2 liter bär, t.ex. hallon, blåbär, smultron eller jordgubbar
  • 2½ dl rosévin
  • 1 dl honung
  • 1 vaniljstång
  • Mynta
  • Pistaschglass
  • 200 g salta pistaschnötter med skal
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 dl mjölk
  • 5 äggulor
  • 2 dl strösocker
  • Några droppar grön hushållsfärg
  • Instruktioner

    1. Ansa bären. Koka upp vin, honung och skårad och urskrapad vaniljstång. Låt lagen kallna och lägg i bären. Låt marinera i kylskåpet minst 3 timmar.
    2. Glass: Skala och mal pistaschnötterna i mandelkvarn. Koka upp grädde och mjölk. Vispa äggulor och socker pösigt. Häll över den varma gräddmjölken. Häll tillbaka blandningen i kastrullen och sjud under omrörning tills blandningen tjocknat. Blanda i nötter och färga glassen svagt grön med hushållsfärg. Låt kallna.
    3. Frys glassen i glassmaskin eller i en bunke, rör då med ca 30 minuters mellanrum tills glassen frusit.
    4. Servera bären med lite av lagen och pistaschglass. Garnera med mynta.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben