Marinerat kött på koreanskt vis

Serverar: 4 portioner

Nötkött får en härlig smak och färg av vin och soya. Gott att steka eller grilla.

Ingredienser

  • 400-500 g nötkött i kycket tunna skivor, av t.ex. entrecote, innanlår eller utskuren biff
  • Smör
  • Till marinaden
  • 1 dl soya, kinesisk eller japansk
  • 1 dl vitt vin
  • 2 msk olja
  • 3 klyftor vitlök, krossad
  • 1 knippe gräslök, finklippt
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Blanda soya, vitt vin, olja, vitlök och gräslök till marinaden. Smaksätt med nymald vitpeppar. Lägg i köttet och låt det ligga ½-3 tim. beroende på hur stark smak du önskar.
    2. Ta upp köttet och stek det mycket hastigt i brynt smör eller het olja i en stekpanna.
    3. Servera omedelbart med kokt ris, strimlad isbergssallad, tomatklyftor och marinaden eller soya som kall sås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben