Marmorerad kaka med vanilj och kaffe

Serverar: 12 portioner

170 kalorier per skiva Det är alltid lika spännande att skära upp en marmorerad kaka för att se hur mönstret blev.

Ingredienser

  • 100 g margarin
  • 1 dl socker
  • 2 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ dl lättmjölk
  • 2 tsk vaniljsocker
  • ½ dl starkt bryggt kaffe
  • Glasyr
  • 100 g mjukost med låg fetthalt, max 16 %
  • 2 tsk starkt bryggt kaffe
  • 2 msk sötningsmedel
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 200 grader.
    2. Täck botten i en rund kakform med löstagbar kant med bakplåtspapper.
    3. Rör margarin och socker krämigt. Tillsätt ett ägg i taget och rör kraftigt mellan varje. Blanda mjöl, bakpulver och vänd ner det i smeten.
    4. Dela smeten i två lika delar. Blanda ner mjölk och vaniljsocker i den ena och kaffe i den andra.
    5. Häll kaffesmeten och vaniljsmeten i formen och blanda lätt med en provsticka eller gaffel.
    6. Grädda kakan i ugnen tills den är genomgräddad och har fin färg, 30-35 minuter. Lossa kakan ur formen och låt den kallna på galler.
    7. Rör osten, t ex Philadelphia light med kaffe och sötningsmedel till en kräm. Bred den på kakan.

    Liknande recept

    4.4
    30 min
    35
    14

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben