Marockansk kotlett med sprätt

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

MUMS!!!

Ingredienser

  • 600 g utskuren fläskkotlett
  • 1-2 tsk mald koriander
  • 2-3 tsk mald spiskummin
  • 1 nypa saffran (ca 1/5 pkt)
  • 1/3 tsk mald kardemumma
  • 1 tsk harissa (om ni törs)
  • 1 knubbig vitlöksklyfta, pressad
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk konc kalvfond
  • 1/2 msk farinsocker
  • 1/3 tsk salt
  • smör och rapsolja till stekning
  • Instruktioner

    Till servering: potatismos, lättkokt broccoli Putsa bort fett och hinnor från köttet. Skär i penngrova strimlor. Blanda med alla ingredienser till marinaden. Låt stå i ca 1/2 timme. Hetta upp smör och rapsolja i en riktigt stor tjockbottnad teflonpanna på riktigt hög värme. När fettet tystnat och blivit nötbrunt vänder du ner 1/3 av köttet. Låt bryna någon minut i lugn och ro och stek sen färdigt under omrörning. Köttet ska bara precis bli genomstekt, fortfarande lite rosa i mitten. Upprepa i ytterligare två omgångar. Torka ur pannan mellan varje. Lägg över i en stor förvärmd skål (slå i vatten från vattenkokaren och låt stå ett tag).

    Liknande recept

    4.3
    1 h 15 min
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben