Att få njuta av egengjort godis - det är riktig jullyx...Marshmallows med körsbärssmak
Ingredienser
14 gelatinblad
5½ dl socker
1 msk glykos
1½ dl vatten
½ dl körsbärssaft
1 tsk citronsaft
2 äggvitor
1 dl florsocker
Instruktioner
Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
Smält sockret i en kastrull. Tillsätt glykos, vatten, saft och citronsaft och låt koka till 127 grader.
Vispa äggvitorna hårt. Häll sakta i körsbärslagen i äggvispet och vispa.
Krama lätt ur vattnet från gelatinet och smält i sockerlagen.
Häll gelatinet sakta i den vispade äggvitan och vispa den blank.
Lägg bakplåtspapper i en ganska djup form, 20 x 20 centimeter, och pudra den med florsocker.
Häll i marshmallowsmeten och låt stelna. Pudra ovansidan med florsocker. Dra försiktigt loss pappret. Pudra undersidan med florsocker. Skär eller tryck ut bitar med pepparkaksformar.