Marshmallows med körsbärssmak

Serverar: 30 portioner

Att få njuta av egengjort godis - det är riktig jullyx...Marshmallows med körsbärssmak

Ingredienser

  • 14 gelatinblad
  • 5½ dl socker
  • 1 msk glykos
  • 1½ dl vatten
  • ½ dl körsbärssaft
  • 1 tsk citronsaft
  • 2 äggvitor
  • 1 dl florsocker
  • Instruktioner

    1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
    2. Smält sockret i en kastrull. Tillsätt glykos, vatten, saft och citronsaft och låt koka till 127 grader.
    3. Vispa äggvitorna hårt. Häll sakta i körsbärslagen i äggvispet och vispa.
    4. Krama lätt ur vattnet från gelatinet och smält i sockerlagen. Häll gelatinet sakta i den vispade äggvitan och vispa den blank. Lägg bakplåtspapper i en ganska djup form, 20 x 20 centimeter, och pudra den med florsocker.
    5. Häll i marshmallowsmeten och låt stelna. Pudra ovansidan med florsocker. Dra försiktigt loss pappret. Pudra undersidan med florsocker. Skär eller tryck ut bitar med pepparkaksformar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben