Marsipanlimpa

Julgodis för många. Har du tålamod rullar du ut portionsbitar annars gör du stora rullar att skära av. Perfekt ta med present vid julens träffar.

Ingredienser

  • 1½ dl russin
  • 1½ dl nötter, hasselnötter, valnötter
  • 1 dl syltade apelsinskal
  • 1 kg mandelmassa
  • 1,2 dl mörk rom
  • 300 g mörk choklad
  • Instruktioner

    1. Mixa russin, nötter och apelsinskal, lägg i en burk häll över rommen och sätt på tätslutande lock. Låt stå över natten.
    2. Riv mandelmassan och blanda i den mixade blandningen. Forma limpor, är blandningen kladdig kan du arbeta in lite florsocker. Låt ytan torka ca 1 dygn.
    3. Smält den mörka chokladen i micron eller vattenbad. Pensla översidan och låt stelna vänd och pensla botten. Upprepa 2-3 gånger avsluta med ett lager på översidan gör mönster med en gaffel. Skär i bitar och njut.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben