Välfylld marsipanlimpa

Julgodis som räcker till många!

Ingredienser

  • 300 g mandelmassa
  • 2 msk apelsinlikör el annan likör
  • 150 g mjuk nougat
  • Ca 5 torkade fikon
  • Garnering
  • 75 g blockchoklad
  • 2 msk smör
  • Mandelspån
  • Cocktailbär
  • Instruktioner

    1. Riv mandelmassan grovt. Tillsätt likören och arbeta in den. Kavla ut mandelmassan mellan två plastfoliebitar till en rektangel, ca 15 x 20 cm.
    2. Kavla på samma sätt ut nougaten men till lite mindre format. Lägg nougaten ovanpå mandelmassan. Hacka fikonen och fördela dem ovanpå. Rulla samman så tätt som möjligt.
    3. Bryt chokladen i mindre bitar och smält den tillsammans med smöret över vattenbad.
    4. Bred chokladen över och runtom marsipanlimpan. Garnera med mandelspån och cocktailbär. Förvaras kallt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben