Koka upp grädde och mjöl under vispning. Låt svalna.
Skålla, skala mandlarna och finmal dem.
Rör ned dem i mjölblandningen. Arbeta in florsocker tills det blir en smidig smet.
Använd marsipanen till marsipanfigurer, marsipanlimpor eller till praliner.
Förslag på praliner:
Ta en halv sats marsipan och smaksätt den med 5 msk rom. Dela marsipanen i 40 bitar som rullas till kulor. Lägg en halv valnötskärna på varje kula. Doppa kulorna i smält choklad.
Ta en halv sats marsipan och dela den i 40 bitar. Platta till bitarna, lägg på en liten bit nougat och rulla in den i marsipanen. Doppa bitarna i smält choklad.
Ta en tredjedels sats marsipan och blanda den med finhackad, torkad frukt. Rulla små kulor som doppas i smält choklad. Garnera med tunna strimlor av apelsinskal.
Ta en tredjedels sats marsipan och rulla den till små kulor. Doppa kulorna i smält choklad. Garnera med kakpynt.
Ta en tredjedels sats marsipan och tillsätt 3 msk likör. Forma marsipanen till trekanter och doppa dem i smält, mörk choklad. Garnera med kakpynt.